Zajebiste pieniądze na kulturę.

Zwiń
X

• Filtr
  • Czas
  • Pokaż
Wyczyść wszystko
new posts
  • plik77
    Drive
    • 2010
    • 71

Dwie foty juz po poprawieniu grila bo miał ochotę odpaść, w tle Rapid.
  • kazik4x4
    RS
    • 2008
    • 2728

Wczoraj miałem okazję odwiedzić Zamek Ujazdowski, a przy okazji obejrzeć dwie wystawy.
    Pierwsza o której wspomnę to "opowieść o Janku Dziaczkowskim" czy tak jakoś - mianowicie była to wystawa prac w różnych technikach, prac wykonanych przez przyjaciół młodego artysty (rocznik 1983) który był zginął tragicznie w Tatrach, we wrześniu ubiegłego roku.
    Jan Dziaczkowski - cóż, albo jestem ignorantem albo dokonania jego są mniej więcej takie jak dokonania rzeszy studentów ASP. Nic szczególnego.
    Prawdopodobnie gdyby nie zginął tragicznie, to świat by o nim nie usłyszał.

W sumie to nie chodzi mi w tej opowieści o samego ś.p. artystę, ale o to co się dzieje w Zamku Ujazdowskim.
    Wystawa dzieł jego przyjaciół, oraz inne wystawy sa bardziej strzeżone niż wystawy Picassa, Moneta i innych twórców. Kto był w zamku ujazdowskim, wie jak tam wygląda galeria. Sporo małych salek, bywa że w jednej salce wisi lub jest wystawione jedno "dzieło". I w każdej, każdziutkiej najmniejszej nawet salce, która przylega do drugiej salki siedzi sobie "Pani nie dotykać eksponatów" i pilnuje DZIEŁA :shock: :shock: :shock:
    Nie raz bywałem w Berlinie, Wiedniu, Paryżu, Nowym Jorku i tam dzieła nie są tak strzeżone!!!!
    Mało tego, w holu na wejściu do Zamku agent ochrony w postaci emerytowanego policjanta lub pracownika Żerania pewnie, idę w prawo o tam dosłownie 8-10 metrów dalej kolejny agent ochrony WOW

Zdrojewski obiecał większe pieniądze i faktycznie są :shock:

Komentarz

• abstinent
      RS
      S_OCP Member
      • 2007
      • 4842
      • Octavia II combi (1Z5)
      • BXE 1.9 TDI PD 105 KM

kazik4x4, no chyba większa kasa ale na ochronę :lol:

do nie dawna miałem sporo odczynienia z kulturą z racji mojego wyuczonego zawodu, czyli muzyka
      i po prostu powiem jedno
      jest dno i będzie
      więcej nie będę pisał na ten temat bo che już o tym zapomnieć

Komentarz

Pracuję...